Založ si blog

Ako výsledok marazmu EU, a liberalizmu – hrozí Francúzsku občianska vojna?

Na základe iniciatívy bývalého dôstojníka Jean-Pierre Fabre-Bernadaca, uverejnil francúzsky týždenník ValeursActuelles, otvorený list prezidentovi Macronovi, pod titulkou “Pre návrat cti našich činiteľov.” List, ktorý podpísala dvadsiatka generálov, stovka vyšších dôstojníkov a tisícka ďaľších vojakov a policajtov, vyzýva na návrat cti a povinnosti politikov.

     Signatári vyjadrili svoju nevôlu so súčasným stavom spoločnosti, a hovoria, že im nieje ľahostajná súčasná situácia, a už nehodlajú byť len pasívnymi divákmi.

     V liste sa okrem iného píše…

     “Nebezpečenstvo stále stúpa, a násilie rastie zo dňa na deň. Kto by si kedy ešte pred desiatimi rokmi pomyslel, že jedného dňa odrežú hlavu profesorovi pred školou? Ale my, sluhovia národa, ktorí boli vždy pripravený nasadiť svoju kožu pre splnenie svojich povinností – ako vyžaduje naša vojenská povinnosť, nemôžeme ostať pri takýchto skutkoch pasívnimi divákmi.”

     Otvorený list končí jasnou výzvou:

     “Takže dámy, a páni, dosť bolo odkladania, hodina je ťažká a práca bude kolosálna. Nestrácajte čas a vedzte, že sme k dispozícii podporiť politikov berúcich si za úlohu záchranu národa.

     Ak sa ale nič neudeje, a v spoločnosti sa bude naďalej rozširovať ľahostajnosť, vyvolá to nakoniec explóziu a zásah našich aktívnych spolubojovníkov na ochranu civilizačnych hodnôt, a záchranu našich spoluobčanov na národnom území.

     Všetci totiž vidíme že už nieje čas na výhovorky, ale ak to nepôjde inak, zajtra tento chaos ukončí občianska vojna, a za mŕtvych – ktorých budú tisícky, budete niesť zodpovednosť vy.”

     Poslednou kvapkou na vydanie takejto výzvy, bola vraj vražda policajtky na policajnej stanici v meste Rambouillet, minulý týždeň

(skrátené)

Zdroje:

https://www.telegraph.co.uk/news/2021/04/26/retired-generals-warning-impending-civil-war-france-sparks-political/

Andrias Scheuchzeri, človek dnešných dní.

07.03.2023

Sčítanému človeku, sledujúc okolie v poslednej dobe, sa určite musí vybavovať opis bytosti z nášho pohľadu nízkej – mloka – ktorý sa objavil v klasickom diele Karla Čapka « Válka s mloky ». Tieto bytosti, ktoré sa vďaka svojej ekonomicke rentabilite pre « kapitalistov », príliš rozmožili, spôsobili zánik sveta v jeho pôvodnej podobe. Z úcty k [...]

Bieloruská opozícia zabíja policajtov…

29.09.2021

Aj takto by mohol znieť nadpis v článku z bulváru, keby sa jednalo o opačný prípad – teda, žeby bieloruskí policajti zastrelili nejakého opozičníka. Čo sa ale stalo naozaj… V utorok 28.9. bol počas akcie bieloruskej polície zameranej na preverovanie adries, kde by sa mohli nachádzať osoby konajúce protištátnu činnosť (opozičníci), zabitý [...]

PFIZER zvyšuje cenu za svoje vakcíny.

19.04.2021

Ale toto je len začiatok…. Vďaka tomu, že sa iná vakcína na európskom trhu dlho neohriala (AstraZeneca, Johnson&Johnson…), sa chystá teda zvyšovať cenu sa svoj produkt. Európsky komisia dlhodobo tajila cenu za vakcíny, až mlčanie prelomil bulharský premiér Bojko Borisov: „Pfizer stál 12 [...]

Volodymyr Zelenskyj

Oligarcha, ktorý podporoval Zelenského, je podozrivý z prípravy vraždy

08.05.2024 22:04

Vlani Kolomojskému urobili domovú prehliadku a vzali do vyšetrovacej väzby pre ekonomickú trestnú činnosť.

Boeing 747

A opäť Boeing. Stroju sa pri pristávaní nevysunul predok podvozku

08.05.2024 21:18

Nikomu sa nič nestalo, nehodu ale vyšetruje turecké ministerstvo dopravy.

plenkovič

Chorvátsku bude vládnuť aj krajná pravica. Plenkovič sa dohodol s Penavom

08.05.2024 20:40

Hnutie za vlasť povedie ministerstvo poľnohospodárstva a aj nové ministerstvo demografie.

petr pavel

Rusko rozpútalo rovnako ničivú vojnu, akou bola druhá svetová, uviedol Pavel a citoval Havla

08.05.2024 19:43

Vojnu na Ukrajine označil český prezident za ťažkú skúšku nielen pre Európu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 15
Celková čítanosť: 42887x
Priemerná čítanosť článkov: 2859x

Autor blogu

Kategórie